Blog

Wat is er mis met een beetje harmonie?

teammodel

 

“Dat is zeker zo’n Kumbaja-team?” zegt hij lachend. Zijn collega’s vallen hem bij en beginnen onmiddellijk voorbeelden te noemen wat er in zulke teams gebeurt. Er staat een snoeppot op tafel, elk overleg is er thee of koffie met iets lekkers erbij, er wordt veel gelachen en gehuild en verjaardagen worden uitbundig gevierd.

Ze overdrijven een beetje maar ze zitten er niet gek ver naast met hun beschrijving.

Wat mij bezig houdt is het feit dat ze het belachelijk maken. Het is namelijk de zoveelste keer dat dit gebeurt in een workshop. Blijkbaar is er voor sommige teams een allergie op harmonie. Ze willen zeker zelf geen harmonie team zijn. Daar griezelen ze van. Vaak zijn dat teams die van het type Cowboy team zijn. Snel, kort door de bocht zakelijk, ad rem, gericht op actie en resultaat.

Het is jammer dat ze een allergie hebben voor harmonie, want dit zijn juist teams die wel een beetje harmonie kunnen gebruiken. Als ik goed luister naar de beschrijving hebben ze een behoorlijk eenzijdig beeld van een Harmonie team. Of ze kennen alleen Harmonie teams die zijn doorgeschoten. Van een optimaal functionerend Harmonie team kan een Cowboy team veel leren. Dat is namelijk eensgezind en heeft oog voor elkaar en voor de resultaten.

Wat een Cowboy team van een Harmonie team kan leren?

Een Cowboy team heeft de neiging om door te schieten in zakelijkheid en drang om goede resultaten te boeken. Daarbij willen ze de individuele belangen van de teamleden wel eens uit het oog verliezen. Sterker nog soms bereikt de ene collega succes over de rug van de ander. Hier wordt meestal geen aandacht aan besteed. Als je hier over zou beginnen vinden deze teams dat je niet zo moeilijk moet doen. Ze behalen toch goede resultaten. Dat kan best lang goed gaan. Er wordt heel hard gewerkt. Er is weinig aandacht voor elkaar. Je ziet in dit soort doorgeschoten teams vaak dat mensen langzaam opbranden.

Een doorgeschoten Cowboy team kan daarom wel wat harmonie gebruiken. Nee, niet de harmonie van het type “Kumbaja”. Ze hoeven niet ineens al hun emoties op tafel te gooien en heftige praatsessies met elkaar te organiseren. Voor een doorgeschoten Cowboy team helpt het al als ze meer van elkaar zouden weten. De mens achter de collega zouden leren kennen.

Ja, dat kun je doen in een praatsessie. Dat kan ook prima beginnen in de bar, in een escaperoom of een ander teamuitje. Door elkaar beter te leren kennen is het makkelijker om aandacht te hebben voor ieders kwaliteiten, wensen en belangen.

Wat een Harmonie team van een Cowboy team kan leren?

Andersom geldt trouwens precies hetzelfde. Harmonie teams kunnen veel leren van Cowboy teams. In doorgeschoten Harmonie teams wordt vaak eindeloos overlegd. Vaak gaat het overleg allang al niet meer over werk, veel vaker zijn de onderlinge relaties of conflicten onderwerp van gesprek. Vaak gepaard met boosheid, verdriet of andere emoties. Wanneer ik gevraagd word om met doorgeschoten Harmonie teams aan het werk te gaan is de wens vaak om nog meer te praten.

Ik denk dat dit voor deze teams niet de oplossing is. Om uit de doorgeschoten modus te komen moet dit team weer focussen op hun taak. Wat moeten ze met elkaar voor elkaar krijgen? Welke stappen gaan ze daarvoor zetten? Wie gaat wat doen? Het helpt om concrete acties gericht op de taak te formuleren.

Gaan ze het dan niet meer over het onderlinge gedoe hebben? Tuurlijk wel! Daar blinken ze in uit, dus dat zullen ze altijd blijven doen. Alleen help je dit team meer voorruit door te focussen op inhoud en resultaat (taak) dan door bij het gedoe van de onderlinge perikelen stil te staan (relatie).

Dus hoewel de twee teams van elkaar gruwelen kunnen ze veel van elkaar leren. In mijn volgende blog ga ik eens kijken wat de andere twee teams uit het team oriëntatiemodel van elkaar kunnen leren. Het Hart & Ziel team ergert zich namelijk rot aan het Doe-maar-gewoon team en andersom vaak ook. Eens kijken wat zij elkaar te bieden hebben!

Wil je zelf aan de slag met het team oriëntatiemodel? Op 7 april en 15 september geef ik samen met Annemieke Figee een workshop.