Blog

Afwachten helpt niet!

Ken je die situatie dat je afwacht, niets doet en hoopt dat alles wel goed komt? Ik wel!

Meestal ben ik van het aanpakken en aan de slag gaan. Alleen als het gaat om iets totaal nieuws of iets dat echt belangrijk voor me is dan kan ik in mijn afwachtende modus schieten.

Hoe mijn afwachtende modus eruit ziet? Tja, je herkent het bijna niet. Ik heb het namelijk heel druk met van alles en nog wat. Dit zijn echter alleen maar omtrekkende bewegingen zodat ik niet datgene hoef te doen waar het werkelijk om draait.

En hoe ik er weer uit kom? Dat verschilt van keer tot keer. Deze keer was het spreuk in een tijdschrift die mij met mijn neus op de feiten drukte. De spreuk:

- Je kunt de oceaan niet oversteken door alleen maar naar het water te staren- Rabindranath Tagore

Een waarheid als een koe. Deze spreuk kwam bij mij echt binnen. Deed zelfs pijn. Ik was namelijk aan het staren. Terwijl ik een verlangen heb om aan de slag te gaan. Maar dat betekent dat ik me kwetsbaar moet opstellen, op mijn bek moet durven gaan, voluit moet willen gaan en daar ook de consequenties van aanvaarden. Dat vind ik spannend en zelfs eng.

Deze spreuk wakkerde mijn verlangen naar de overkant weer aan. Ik ben dan ook aan de slag gegaan. Dat is nog steeds spannend, want de oceaan is in mijn geval wel heel groot. Ik begin echter de eerste zwemslagen onder de knie te krijgen, op het droge dat nog wel. En heel soms durf ik al met mijn grote teen in het diepe. Ik ben nog steeds heel druk bezig maar nu met dingen die voor mij er echt toe doen. En weet je? Dit geeft zo'n rijk gevoel.

Ik nodig je van harte uit om eens met me mee te doen! Wat ligt er voor jou aan de overkant te wachten?