leonievanrijn home1

teams coachen

leonievanrijn home3

Als jij het mag, dan mag ik het ook!

“Het staat toch gewoon in de mail van Gwen? Ik snap het probleem niet.” Stoom komt bij Sheila uit haar oren. Ze is inmiddels al een jaar leidinggevende van dit team. Elke keer opnieuw wordt de discussie over het organogram gevoerd. Net als ze denkt dat iedereen nu snapt hoe het zit begint opnieuw iemand erover. Zo vermoeiend. Het lijkt wel alsof ze het niet willen snappen.

Wat is hier aan de hand? Sheila is een jaar terug met veel ambities begonnen als hoofd van deze afdeling. Ze was als veelbelovende arts al een tijd in beeld om het vorige hoofd op te volgen. Toen hij zijn afscheid aankondigde was het snel geregeld.

Sheila kreeg na een aantal maanden in de gaten dat het niet zo soepel liep op de afdeling als zij altijd dacht. Nadat ze een aantal mensen aan haar bureau had gehad met klachten over het functioneren van één van haar collega’s besloot ze tot actie over te gaan.

Ze ging met de betreffende collega in gesprek.

Wat er toen gebeurde had ze nooit verwacht.

Drie ingrediënten voor succesvol teamgedrag

Hoogzwanger ging ik samen met mijn zoontje van 5 op weg naar een weekje Terschelling. We stapten in Alkmaar over op de bus. Tot zover verliep alles voorspoedig. Net buiten Alkmaar stond een brug open. Zo ver geen probleem. De brug ging alleen niet meer dicht. Hierdoor ontstond er behoorlijk oponthoud. We hadden nog een flinke rit voor de boeg. Toen we weer gingen rijden zei de chauffeur over de intercom dat hij de opgelopen vertraging wel in zou lopen. Wij hadden alle vertrouwen dat dit ging lukken. Toen we net over de Afsluitdijk over moesten stappen op onze bus naar Harlingen bleek deze al te zijn vertrokken. De volgende bus zou pas over een half uur komen. Dit betekende dat we de snelboot naar Terschelling zouden missen.

We waren niet de enige die op deze manier naar Terschelling reisden. We vormden al snel een groepje van 9 mensen. Ik liep naar het restaurant om te informeren of er een taxibedrijf in de buurt was. Ik belde en vroeg of een busje ons op tijd naar de veerhaven kon brengen. Ze hadden wel iemand die dat kon doen. Ondertussen belde iemand anders uit de groep naar rederij Doeksen om te melden dat een groep de snelboot van 13 uur wilden halen en waarschijnlijk op het nippertje aan zou komen. Uiteraard konden ze niet op ons wachten. Dat wisten we wel maar proberen kan altijd.

Snel ontstond een hechte groep die met elkaar één doel had, de boot halen. Ieder had z’n eigen reden. De een wilde graag naar huis, de ander moest op tijd op haar werk zijn. Ik voelde er niets voor om de boot van een uur later te nemen. Dat was namelijk een langzame boot. Wat betekende dat we bijna 3 uur later op Terschelling zouden zijn. Ik wilde graag van onze vakantie genieten, het was namelijk prachtig weer.

Toen het taxibusje aan kwam scheuren stapten iedereen snel in. Er bleken ineens meer mensen te zijn die mee wilden. Waar die nu vandaan kwamen wisten wij ook niet. Blijkbaar waren die in het restaurant koffie gaan drinken. Ze waren pas op het idee gekomen om een taxi te nemen toen die voorreed. Iemand uit de groep vertelde hen dat dit busje voor ons was en al vol zat. De chauffeur scheurde ons naar de veerhaven. Onderweg zamelde iemand geld in om de taxi te betalen. We moesten €25 verzamelen. Ik heb nog nooit zo snel genoeg geld bij elkaar gezien. We besloten met z’n allen dat de scholier/student niet hoefde te betalen. We hadden genoeg geld bij elkaar. Er werden hier en daar rekeningnummers uitgewisseld omdat niet iedereen contant geld had. Dat was gewoon een probleem dat snel op te lossen was.
De chauffeur reed Harlingen binnen. De boot lag nog in de haven dus reed de chauffeur ons bijna de boot op. Snel stapten we allemaal in de boot. We zaten amper en we vertrokken. Opgelucht dat we het hadden gehaald genoten we van de overtocht. Op Terschelling groetten we elkaar nog even of wensten elkaar fijne vakantie en weg was iedereen.

Wat maakt nu dat we zo snel succesvol konden zijn als groep?
  1. We hadden een helder gemeenschappelijk doel. Daar was geen discussie over mogelijk. We wilden de boot van 13.00 uur halen. Concreter kan een doelstelling bijna niet. Je hoeft geen discussie te voeren of je het doel wel of niet hebt gehaald. Dat is onmiddellijk duidelijk.
  2. We hadden heel snel commitment van iedereen op dit doel. Ieder had z’n eigen reden om dit doel te willen behalen. We wisten dat we onze krachten (en financiën) moesten bundelen om dit doel te bereiken.
  3. We maakten gebruik van ieders kwaliteiten. Door snel de beschikbare kennis en kwaliteiten te bundelen konden we tot actie overgaan.
Deze drie ingrediënten maken een team succesvol. Wil je werken aan succesvol teamgedrag kijk dan eens of deze ingrediënten in jouw team aanwezig zijn? Ik ben benieuwd waar jij nog winst kan behalen. Als je wilt kijk ik graag eens met je mee.