leonievanrijn home1

teams coachen

leonievanrijn home3

 

In deze nieuwe (incompany) kennismakingsworkshop krijgen jullie spelenderwijs zicht op de ongeschreven regels van jullie team. Tegelijkertijd maak je kennis met het door ons ontwikkelde ‘spel der ongeschreven regels’. We reiken je handvatten aan om dit spel met jullie eigen teams te spelen en op die manier de ongeschreven regels in jullie team(s) bespreekbaar te maken. Daarnaast krijgen jullie zicht op wat het jullie oplevert om dit spel in jullie team(s) te spelen.

Annemieke Figee en ik (Léonie van Rijn) schreven samen het boek 'Groepsdruk'. Op basis van het boek hebben wij een spel ontwikkeld. Met dit spel komen teams makkelijker in gesprek over ongeschreven regels in het team, de gevolgen hiervan op het teamgedrag en het effect op de teamresultaten.

Er zijn verschillende varianten van deze workshop, afhankelijk van de vraag die jullie hebben zullen we de meest passende variant inzetten.

Waarom zouden jullie dit doen?

  • Omdat jullie in jullie (management)team jullie eigen ongeschreven regels eens bespreekbaar willen maken;
  • Omdat jullie graag met jullie eigen teams in gesprek willen over stagnerende processen in teamontwikkeling;
  • Omdat jullie op zoek zijn naar werkvormen om met jullie teams in gesprek te gaan over een blijvende verandering in teamgedrag;
  • Omdat jullie, als interne coaches of opleiders, op zoek zijn naar nieuwe manieren om met teams in gesprek te gaan.

Duur van de workshop: 2 uur.

Aantal deelnemers: min 8 – max 30

Wil je samen met jouw team meedoen aan de kennismakingsworkshop? Klik op de onderstaande link. Dan neem ik contact met jullie op om een datum te plannen (dit mag ook na 1 april zijn)

  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

Er is ook een open inschrijving voor deze workshop. 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

Elk team heeft haar eigen ongeschreven regels, die voor een groot deel bepalen welk gedrag in het team toegejuicht wordt of juist niet. Zo kan de ongeschreven regel ‘we doen er alles aan om het hier gezellig te houden’ ertoe leiden dat er onvoldoende openheid en eerlijkheid in een team is en conflicten nooit uitgesproken worden.

De ongeschreven regels zijn vaak veel sterker dan de expliciete afspraken in een team. Bovendien zorgen ze er vaak voor dat iedereen zich veilig en vergelijkbaar gedraagt, terwijl je juist gebruik wilt maken van de verschillen in een team.